ARCHIEF


Planetarium Rotterdam uitgebreid met observatorium

De russische kosmonaut Alexei Leonov opende op 10 februari 2007 het Leonov observatorium in het museum Johannes Postschool. In het observatorium staat een Carl Zeiss sterrenkijker. In de toekomst zullen er sterrenkijkavonden worden georganiseerd. Alexei Leonov was de eerste mens die een ruimtewandeling maakte.
Klik hier voor meer info over Alexei Leonov.


Museum Johannes Postschool wint SAM award

Tijdens het Keying into the Brain mediafestival in de Meervaart in Amsterdam, is op 27 april 2006 een zilveren SAM Award uitgereikt aan Museum Johannes Postschool. Het Museum kreeg deze award voor de film “Het bombardement op Rotterdam” in de categorie ruimtelijke media.
Klik hier voor de link.


Uitbreiding museum

Op 20 mei 2005 is het planetarium officieel geopend door de heer W. Lang, directeur van Carl Zeiss gevestigd in Jena, Duitsland. Het planetarium beschikt nu over een modern hybride projectiesysteem. Dat is een klassieke sterrenprojector, om de sterrenhemel zo waarheidsgetrouw weer te geven en een digitaal full dome video projectiesysteem om computeranimaties op de koepel te projecteren. Bij deze shows wordt u ondergedompeld in een virtuele omgeving.

De Zeiss sterrenprojector en de panoramaprojectie maken het mogelijk om 6400 sterren te bekijken en te genieten van unieke shows. Deze worden geprojecteerd op een koepel van 6,5 meter doorsnede. U kunt kiezen uit verschillende shows.

Voor tijdstippen zie Bezoekersinfo.