NIEUWSPAGINA

Rijsoord, februari 2019 - Premiere film "World 2 War".

Rijsoord, 2 november 2016

Rijsoord, mei 2016 - De jaarlijkse Herdenking 15 mei 1940, vond dit jaar op 11 mei plaats in verband met schoolvakanties en feestdagen. Kranslegging door de leerlingen van het Geminicollege. Tevens was het exercitie peloton '48 weer van de partij.


Voorjaar 2016 - De rondvaartboot is weer klaar voor het nieuwe seizoen. De boot is geïnspecteerd en helemaal goedgekeurd. Geschilderd en nagekeken zodat we weer mooie tochten kunnen maken op de Waal. U bent met uw groep van harte welkom in het museum en op de boot. Wij zien uit naar een mooie zomer met vele gezellige vaarten.


December 2015 - Sint met zijn Pieten kwam met de rondvaartboot aan in het museum. De leerlingen van de Rijsoordse Klimopschool stonden allemaal verwachtingsvol aan de kant de Sint op te wachten.


 

November 2015 - De heer Caspers, oud docent van de school met den Bijbel, kwam naar de reünie van oud leerlingen.


 

September 2015 - De gondelvaart over de Waal.


 

Ridderkerk, 15 mei - De jaarlijkse Herdenking met kranslegging door de leerlingen van het Geminicollege. Tevens demonstratie van het excersitiepeleton 40-45.

 


 
2008 - Bezoek astronaut Alexei Leonov. Foto museum Johannes Postschool 
De Combinatie van 4 december 2008 bericht
SCHOOLPLATEN TERUG BIJ "JOHANNES POST”

De schoolplaten van de voormalige Johannes Postschool in Rijsoord zijn weer terug op de plek waar ze vroeger volop gebruikt zijn. Een delegatie van kinderen van CBS De Klimop heeft de kist met oude schoolplaten en kaartmateriaal officieel mogen overdragen aan museum “Johannes Post” aan de Rijksstraatweg, waar al een lokaal helemaal teruggebracht is in de sfeer van vroeger. Het lesmateriaal verhuisde destijds mee naar de nieuwbouw van De Klimop. Jarenlang stond de kist op de gang van de school, maar de klassieke platen kwamen er nog maar nauwelijks uit. “Bij de lessen van nu hebben we ze niet meer nodig, maar we hebben van alle platen wel digitale foto’s gemaakt. We kunnen ze dus nog altijd vertonen op onze digitale schoolborden” zegt schooldirecteur Harry Vos. De school heeft de bij verzamelaars gewilde platen niet willen verkopen aan de hoogst biedende. Ze behouden voor het museum in Rijsoord vond men een betere optie. De voor het museum verantwoordelijke Ad Los is blij met het materiaal. “Het is echt bijzonder, want ze zijn bijna allemaal nog in goede staat. Vaak zijn de punten eraf of zijn ze op een andere manier beschadigd, maar hier zijn ze op de school echt zuinig op geweest. Ik ben hier heel blij mee” zegt de man die de schoolplaten die nu in het museum hangen vaak zelf heeft gekocht. Bewaard in de leskist werden bijna vijftig schoolplaten en landkaarten. De nu nog met opvallende gekleurde blokken geschilderde kist zal weer bruin worden geverfd, waardoor hij straks niet zal misstaan in de klas waar bezoekers terug in de tijd kunnen. (Foto De Combinatie)

Toevoeging websiteredactie: Eerder ontving het Museum "Johannes Postschool" van de Van Heuven Goedhart school te IJsselmonde veel schoolboekjes en ander lesmateriaal.


 

Ridderkerk, 21 november 2008 - Oud- docenten van de voormalige Lagere Technische School op bezoek. Foto Johannes Post Museum 2008.